حاج قاسم بسیاری از شبهات درباره ایران را با «عمل» برطرف کرد

در بخش اول این رویداد نشستی با حضور سید علی کشفی مدیرمسئول و عضو شورای علمی مؤسسه اشراق و علی صمدزاده کارشناس روابط بین الملل، با موضوع امروز چگونه باید از مقاومت سخن گفت؟ برگزار شد.
صمدزاده در صحبتهایی با گلایه از کم کاریها در توصیف اقدامات حاج قاسم گفت: سالها میتوانستیم از بیان شخصی چون سید حسن نصرالله در توصیف حاج قاسم استفاده کنیم و امروز خود سید نصرالله نیاز به روایت دارد که بعید است کسی به سادگی بتواند ایشان را هم روایت کند. یا در مورد ابومهدی المهندس صحبتها زیاد است و لازم است با کیفیت و جزئیات بیشتری از این عزیزان مطلع باشیم که بتوانیم برای آیندگان روایت کنیم.
وی با پراهمیت دانستن جزئیات در روایت از حاج قاسم و شهدای مقاومت بیان کرد: اگر جزئیات را نداشته باشیم به کلی گویی هایی که قدر و منزلتها را نشان نمیدهد بسنده خواهیم کرد.
صمدزاده با اشاره به اقدامات حاج قاسم در بعد بین الملل تصریح کرد: داعش پدیده سهمگینی بود که طی سه سال برچیده شد مهار شدن آن توسط شخصیتهایی چون حاج قاسم انجام گرفت. باید ببینیم چطور این شخصیت شکل گرفت و حتی در بعد سیاسی با وجود دوقطبیهایی در جامعه، ایشان از این دوقطبیها دور بود.
میراث حاج قاسم برای عراقیها تأسیس حشدالشعبی بود
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به نقش حاج قاسم در بیرون راندن داعش از عراق و شکل گیری حشدالشعبی گفت: سازماندهی نیروهایی که به فتوای ایت الله سیستانی پس از سقوط موصل داوطلب مبارزه با داعش شدند از سوی نیروهایی که خود قرار بود به جنگ با داعش بروند پدیدهای مبارک بود که حشدالشعبی را شکل داد. توان رزمی دولت مرکزی عراق با حشدالشعبی سه برابر شد و در مقابل پدیدهای جنگید که حکومتها مقابلش نمیایستادند. میراث حاج قاسم برای عراقیها با تأسیس حشدالشعبی میراثی گرانبهاست و عراقی که دست پایین را داشت دیگر میتوانست معادلات را تغییر دهد.
وی در همین موضوع توضیح داد: این شایعه مطرح بود که ایران به دنبال عراق قدرتمند نیست. کار حاج قاسم در عراق بزرگترین شاهد میدانی است که ما از عراق قدرتمند نمیترسیم بلکه خود ما توان آنها را چند برابر کردیم.
صمدزاده عنوان کرد: در پرونده حاج قاسم باید نمونههایی از این اقدامات را بیان کنیم. بسیاری از شبهات در مورد ایران را حاج قاسم با عمل رفع کرد. اینکه ما در سوریه چه کردیم باید تبیین شود و شبهات را پاسخ بدهیم و این در حالی است که شبهات را حاج قاسم ۱۰ سال پیش با عمل جواب داده است.
سلسله مراتب به حاج قاسم اعلام وظیفه نمیکرد
در ادامه کشفی نیز اظهار داشت: ما در خصوص صحبت از حاج قاسم شاید دچار یک خطا شویم و خارج از موقعیتی که در آن قرار داریم از او سخن بگوییم. به نظر میرسد هرکس به شخصیت او نزدیک میشود این مسئله آشکار میشود که او مرد موقعیتها است و خود را در قبال موقعیت مسئول میداند. قاسم سلیمانی کسی است که سلسله مراتب به او اعلام وظیفه نمیکند.
وی گفت: امروز که آرمان قدس درخشانتر از گذشته طرح شده و مفصل تر میتوان درباره وضعیت منطقه صحبت کرد. باید ببینیم چه وظیفهای بر عهده ماست. این چیزی که به عنوان جوهره انسانی در حاج قاسم به اوج خودش رسیده زاییده جمهوری اسلامی است.
کشفی تصریح کرد: دشمن به درستی درک کرد به جای ضربه زدن به سیستم به افراد ضربه بزند چرا که هیچ گاه سیستم جایگزین افراد نمیشود. این یک راه انسانی است که با خون طی شده و طی میشود و افرادی باید برای این راه تربیت شوند. مبارزهای که جوهرهاش نبرد انسان و نا انسان است تلالوئی پیدا کرده است که چطور ادامه پیدا کردنش مهم است.
حاج قاسم بازی چند لایه غرب و منطقه را شناخته بود
حمیدرضا فرتوک زاده دانشیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر سخنران دیگر این مراسم گفت: صورتبندی جدید منطقه ما ناشی از ورد کمپانی هند شرقی به منطقه ماست که باید این نظم را به خوبی بشناسیم و ببینیم رژیم صهیونیستی کجای این نظم است. هندوستان محل اقامت انگلوساکسون ها شد و میخواست در آنجا راهزن مقیم باشد. در کد گذاری این کمپانی کشور ما یکسرزمین سوخته بود.
وی با بیان این نکته که جغرافیای خاورمیانه نتیجه تصمیم گیری انگلوساکسن هاست افزود: هرچقدر نظم جدید را بفهمیم متوجه کمک شهید سلیمانی در تغییر این نظم میشویم. او ژئوپلیتیک را زندگی و برای ما معنا کرد. نسبت ایران با فلسطین و شامات را روشن کرد و ما فهمیدیم در چه منطقهای با چه آرایشی زندگی میکنیم.
فرتوک زاده بیان کرد: ما با پدیدهای مواجهیم که میشود اسمش را ناامنی سیال در منطقه گذاشت. از این رو یکسری کانونهای ناامنی درست شد که کمکهای آمریکا به طالبان به خاطر همین نگهداشت ناامنی سیال است.
وی گفت: قاسم سلیمانی براساس جستجوی خلاقانه و دنبال کردن منطقه متوجه این ناامنی شده که یکروز در قالب داعش و یک روز جبهه النصره و یک روز دیگر با گروه دیگری منطقه را ناامن نگه میداشت. او در سقوط موصل از تعبیر آتش گرفتن خانه همسایه استفاده میکند. اینکه ناامنی عراق به ایران هم سرایت خواهد کرد. کسی که در ایران بخواهد زندگی کند باید بداند این کشور با ایران قرن ۱۹ و ۲۰ فرق دارد و باید مواجهه با کانونهای ناامنی داشته باشد. او بازی چندلایه را فهمیده و دکترین امنیت ملی ما را میدانست.
کد خبر 6332512
سیده فاطمه سادات کیایی
سارا
1
بازدید
پربازدیدترین ها
- هیچ چیزی از مسائل اجرایی کشور را به مذاکرات گره نزدیم
- تأثیر مثبت و قطعیِ سوابق تحصیلی به زبان ساده چه تفاوتی دارد؟
- تعداد رادیوداروهای کشور از مرز ۷۰ عبور کرده است
- چرخه سوخت هسته ای خط قرمز ایران است
- عدم پیشبینی نظر مشورتی شورای نگهبان در روند بررسی پالرمو و CFT
- جزئیات دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا از زبان عراقچی
- کشمکش دو جریان آمریکا بر سر مذاکرات ایران
- لحظه خروج هیات مذاکره ایرانی از محل مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا در رم
- تاثیر مثبت و قطعی سوابق تحصیلی در کنکور به زبان ساده
- رانش زمین در روستای «گُلی» خراسان شمالی
اخبار مرتبط
- مذاکرات رم؛ دیپلماسی ایران در میان تفرقههای آمریکایی درخشش میکند
- سرمایهگذاری در صنایع فرهنگی ابزاری برای تقویت هویت ملی است
- «ترامپ خوب، نتانیاهوی بد»؛ بازی پلیس خوب و بد در مذاکرات هستهای
- کاهش چشمگیر هزینههای خارجی آمریکا؛ صرفهجویی یا گام در مسیر انزوا؟
- حمایت بازیگر مطرح خانم آمریکایی از مردم فلسطین
- تلافی کردن ترامپ سریع و واقعی است
- بیهوش شدن دختر ۶ ساله هنگام صحبتهای ترامپ علیه ایران
- جنبش بایکوت درحمایت از فلسطین تمام شعب KFC در ترکیه را به تعطیلی کشاند
- روایت همسر شهید محمدرضا زاهدی از خواب عجیبش درباره شهید سیدحسن نصرالله
- عراقچی: کوچاندن فلسطینیها غیرقابل قبول است
0 نظر
یک نظر ثبت کنید
آدرس ایمیل شما نشان داده نمیشود