داد مردم از مسئولان بیدرد؛ آقای پزشکیان، به نهجالبلاغه عمل کنید!

حتماً اطلاع دارید این روزها مردم ایران در سختترین تنگناهای اقتصادی و اجتماعی و در برابر بزرگترین هجمه نرم و جنگ شناختی دشمنان قسمخورده این آب و خاک، همچنان پای آرمانهای انقلاب اسلامی ایستادهاند و با ایجاد صحنههای کمنظیری همچون حضور پرشور در راهپیمایی روز قدس به دعوت رهبر معظم انقلاب، این همراهی و ایستادگی را به منصه ظهور رساندند. ملتی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب «صبّار شکور» بودن خود را در سالهای اخیر به اثبات رسانده، این روزها هم به تبعیت از امر ولایت، دغدغهاش حفظ وحدت، یکپارچگی و انسجام کشور در برابر توطئههای دشمنان است و از کارگزاران نظام اسلامی نیز انتظار دارد با درک صحیح و دقیق از شرایط، توجه و تمرکز خود را بر مسائل اصلی کشور یعنی مقابله با توطئههای دشمنان و حل مشکلات اقتصادی و معیشتی قرار دهند و از هر گونه رفتاری که موجب جدایی میان صفوف ملت و آسیب به اعتماد عمومی مردم به نظام اسلامی است، جلوگیری کنند.
در این شرایط، مشاهده برخی رفتارهای حاکی از بیدردی و فاصله گرفتن مسئولان از واقعیتهای زندگی آحاد جامعه، بسیار مخرب و ناراحتکننده است. سفر پرهزینه معاون شما، جناب آقای دبیری در ایام تعطیلات نوروزی و انتشار تصاویر آن در فضای مجازی یکی از مصادیق این امر ناصواب است که زخمی عمیق بر پیکره اعتماد مردم به مسئولان وارد میکند. همزمانی انتشار تصاویر همسر ایشان با لباسهای رنگارنگ با ایام شبهای قدر و شهادت حضرت علی (ع) نیز این درد و رنج را دوچندان کرد و در نهایت نوع واکنش دولت شما به این موضوع که به جای شفافسازی و ارائه توضیحات روشن و عذرخواهی از مردم، با ارائه اطلاعات ضد و نقیض قصد به حاشیه کشاندن بحث را داشت نیز بر ناراحتی و دلسردی مردم افزود.
در این میان عدهای گفتند این سفر با هزینه شخصی انجام شده است؛ اما آیا با ابتنا بر آموزههای شریف نهجالبلاغه، این توجیه، مسئولیت اخلاقی و اجتماعی یک مقام دولتی را از میان برمیدارد؟ درس نهجالبلاغه برای ما این است که مسئولان نظام اسلامی وظیفه دارند حتی در امور مباح و شخصی هم شأن و جایگاه خود را حفظ کنند و از هر اقدامی که موجب خدشه به اعتماد عمومی است، پرهیز کنند.
جناب آقای پزشکیان! شما خوب میدانید امام علی (ع)، نه تنها به عدالت سخن گفت، بلکه به عدالت عمل کرد. او در برابر لغزشهای کارگزاران خود سکوت نکرد، مماشات نکرد و در خلوت آنان را توبیخ نکرد. نمونهای روشن از این رفتار، نامهای است که حضرت به عثمان بن حُنَیف، والی بصره نوشت. عثمان به مجلسی از اشراف و ثروتمندان راه یافته بود، جایی که فقرا در آن جایی نداشتند. امام علی (ع) این موضوع را برنتابید و این رفتار او را نه در خفا، بلکه در قالب نامهای تاریخی و ماندگار تقبیح کرد؛ چراکه این اقدام نه تنها یک اشتباه فردی، بلکه ضربهای به اعتماد عمومی و عامل دلسردی مردم از حکومت اسلامی بود.
در این نامه، امام علی (ع) به صراحت فرمود: «ای پسر حُنَیف! به من خبر رسیده مردی از جوانان اهل بصره تو را به میهمانی خوانده و تو هم به آن میهمانی شتافتهای، با غذاهای رنگارنگ و ظرفهایی پر از طعام پذیرایی شدهای. خیال نمیکردم میهمان شدن به سفره قومی را قبول کنی که محتاجشان را به جفا میرانند و توانگرشان را به میهمانی میخوانند». و در پایان، در اوج زهد و عدالت فرمود: «بدان امام شما از دنیا به دو جامه کهنه و از غذا به دو قرص نان قناعت کرده است. اگرچه شما نمیتوانید این چنین باشید، اما من را با پرهیزکاری، تلاش برای پاک زیستن، عفت و پیمودن راه درست یاری دهید». این نامه درسی بود برای تمام حاکمان اسلامی در طول تاریخ؛ هشداری به تمام مسئولان که مبادا میان خود و مردم فاصله بیندازند.
درد بیدردی کارگزاران نظام اسلامی زخمی است که داد مردم را درمیآورد. امروز مردم به مسئولانی نیاز دارند که نه تنها شعار عدالت میدهند، بلکه در عمل نیز به آن پایبندند. رهبر معظم انقلاب بارها نسبت به نقشههای دشمنان برای ضربه به امید و وحدت مردم هشدار دادهاند. اما چگونه میتوان مردم را به مقاومت در برابر دشمنان دعوت کرد، در حالی که برخی رفتارهای مسئولان این طور موجب تضعیف امید و اعتماد عمومی میشود؟
جناب آقای رئیسجمهور، امروز انتظار از شما، اقدامی قاطع است. عزل این مسئول، نه یک تصمیم شخصی، بلکه یک ضرورت اجتماعی است. مردم باید ببینند حکومت اسلامی در برابر چنین رفتارهایی مماشات نمیکند.
مردم ایران از شما انتظار دارند که عامل به نهجالبلاغه بودن را به آنها نشان دهید. اقدام قاطع شما، نه تنها پاسخی به مطالبه مردم، بلکه پیامی روشن برای تمام مدیران خواهد بود که هیچ کارگزار نظام اسلامی نباید از درد مردم غافل شود. این اقدام باید به همه اثبات کند که در دولت شما، مبنای حرکت، عمل به آموزههای نهجالبلاغه است، نه دوستیهای قدیمی و ارتباطات قومی، قبیلهای و سیاسی. این همان چیزی است که وفاق را معنای حقیقی میبخشد.
کد خبر 6424837
علی
2
بازدید
علی
علی احمدی دارای سابقه طولانی در صنعت توسعه نرمافزار بوده و به عنوان توسعهدهنده حرفهای فعالیت میکند.
پربازدیدترین ها
- کارشناسی داوری بازی چادرملو و تراکتور در هفته بیست و ششم لیگبرتر
- امروز بشریت مسئله اصلی جهان را فلسطین تلقی می کند
- سیلاب در روستای پیوه ژن خراسان رضوی
- اولین نشست بین المللی مهرواره هوای نو
- سازمان هلال احمر در حوزه بین المللی هم حرف برای گفتن دارد
- خاطره جالب از به گریه افتادن نسرین نصرتی در سریال پایتخت
- راهپیمایی «انا علی العهد» در طریق المهدی قم
- بارش شدید باران در ملک آباد - جاده قدیم مشهد نیشابور
- رویداد ملی «سفینه النجاه ۳» با حضور بیش از هزار هنرمند در مشهد
- ۲۵هزار اثر در جشنواره رسانهای ابوذر؛ خبرنگار مهر برگزیده شد
اخبار مرتبط
- جنایتهای باند تبهکار در غزه از حد گذشته و بیسابقه است
- بیانات رهبر انقلاب در دیدار جمعی از مسئولان ارشد سه قوه
- رهبرانقلاب: اشتباهی که در برجام کردیم اینجا تکرار نشود
- دیدار جمعی از مسئولان ارشد سه قوه با رهبر معظم انقلاب
- تمرکز آمریکا بر راستیآزمایی در برنامه غنیسازی و تسلیحاتی ایران
- چرا رفتار آمریکا تغییر کرده است؟
- حسین زاده: صنعت هنر ۲۵.۲ تریلیون دلار درآمد در جهان دارد
- آسمان غرب نارنجی شد
- دیدار وزیران دفاع ایران و تاجیکستان در تهران
- وزیر کشور: انتخابات با تعیین نتیجه به پایان نمیرسد
0 نظر
یک نظر ثبت کنید
آدرس ایمیل شما نشان داده نمیشود