شیرین کننده مصنوعی خطر بیماری قلبی را افزایش میدهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، از دیرباز شیرین کنندههای مصنوعی به عنوان جایگزینی کم کالری برای شکر استفاده میشود.
اکنون، یک مطالعه نشان داده است که در موشها، آسپارتام باعث افزایش انسولین میشود که منجر به ایجاد پلاکهای چربی در شریانها میشود که یک عامل خطر برای حملات قلبی و سکته مغزی است.
شیرین کنندههای مصنوعی به طور گستردهای در محصولات پخته شده، نوشابهها، آب نباتها، پودینگ ها، غذاهای کنسرو شده، مرباها و ژلهها، محصولات لبنی و بسیاری از غذاها و نوشیدنیهای دیگر، به ویژه آنهایی که به عنوان بدون شکر یا رژیمی به بازار عرضه میشوند، استفاده میشود.
شش شیرین کننده مصنوعی توسط FDA برای استفاده در مواد غذایی تأیید شده است: آسپارتام، ساخارین، استه سولفام پتاسیم، سوکرالوز، نئوتام و آدوانتام. آنها علاوه بر استفاده در غذاها و نوشیدنیهای شیرین، در بسیاری از محصولات خوش طعم مانند غذاهای آماده، سس کچاپ و سسها و حتی نان نیز یافت میشوند.
یکی از متداولترین آنها آسپارتام است که ۲۰۰ برابر شیرینتر از شکر است، بنابراین، اگرچه حاوی کالری است، اما برای ایجاد همان میزان شیرینی به مقدار بسیار کمتری نیاز است.
تحقیقات نشان داده است که شیرین کنندههای مصنوعی ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامتی داشته باشند. آنها با چندین بیماری مرتبط هستند، از جمله تأثیر بر عملکرد سیستم گوارش، ایجاد سردرد و تغییر طعم، و افزایش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی عروقی.
یک مطالعه جدید که تأثیر آسپارتام را در موشها بررسی میکند، شواهد بیشتری مبنی بر اینکه ممکن است در خطر بیماری قلبی عروقی نقش داشته باشد، ارائه کرده و نحوه انجام این تأثیر را تشریح میکند. این مطالعه نشان داد که آسپارتام باعث افزایش ترشح انسولین- هورمونی که گلوکز خون را کنترل میکند - منجر به ایجاد پلاکهای چربی یا آترواسکلروز در شریانها میشود.
این مطالعه شواهد قانع کنندهای را ارائه میدهد که مصرف آسپارتام را با افزایش خطر تصلب شرایین از طریق یک مسیر التهابی با واسطه انسولین مرتبط میکند. این یافتهها قابل توجه است زیرا توضیحی مکانیکی برای مطالعات اپیدمیولوژیک قبلی ارائه میدهد که نرخ بالاتری از بیماریهای قلبی عروقی را در بین افرادی که شیرین کنندههای مصنوعی مصرف میکنند، مشاهده کردهاند.
کد خبر 6388229
اکنون، یک مطالعه نشان داده است که در موشها، آسپارتام باعث افزایش انسولین میشود که منجر به ایجاد پلاکهای چربی در شریانها میشود که یک عامل خطر برای حملات قلبی و سکته مغزی است.
شیرین کنندههای مصنوعی به طور گستردهای در محصولات پخته شده، نوشابهها، آب نباتها، پودینگ ها، غذاهای کنسرو شده، مرباها و ژلهها، محصولات لبنی و بسیاری از غذاها و نوشیدنیهای دیگر، به ویژه آنهایی که به عنوان بدون شکر یا رژیمی به بازار عرضه میشوند، استفاده میشود.
شش شیرین کننده مصنوعی توسط FDA برای استفاده در مواد غذایی تأیید شده است: آسپارتام، ساخارین، استه سولفام پتاسیم، سوکرالوز، نئوتام و آدوانتام. آنها علاوه بر استفاده در غذاها و نوشیدنیهای شیرین، در بسیاری از محصولات خوش طعم مانند غذاهای آماده، سس کچاپ و سسها و حتی نان نیز یافت میشوند.
یکی از متداولترین آنها آسپارتام است که ۲۰۰ برابر شیرینتر از شکر است، بنابراین، اگرچه حاوی کالری است، اما برای ایجاد همان میزان شیرینی به مقدار بسیار کمتری نیاز است.
تحقیقات نشان داده است که شیرین کنندههای مصنوعی ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامتی داشته باشند. آنها با چندین بیماری مرتبط هستند، از جمله تأثیر بر عملکرد سیستم گوارش، ایجاد سردرد و تغییر طعم، و افزایش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی عروقی.
یک مطالعه جدید که تأثیر آسپارتام را در موشها بررسی میکند، شواهد بیشتری مبنی بر اینکه ممکن است در خطر بیماری قلبی عروقی نقش داشته باشد، ارائه کرده و نحوه انجام این تأثیر را تشریح میکند. این مطالعه نشان داد که آسپارتام باعث افزایش ترشح انسولین- هورمونی که گلوکز خون را کنترل میکند - منجر به ایجاد پلاکهای چربی یا آترواسکلروز در شریانها میشود.
این مطالعه شواهد قانع کنندهای را ارائه میدهد که مصرف آسپارتام را با افزایش خطر تصلب شرایین از طریق یک مسیر التهابی با واسطه انسولین مرتبط میکند. این یافتهها قابل توجه است زیرا توضیحی مکانیکی برای مطالعات اپیدمیولوژیک قبلی ارائه میدهد که نرخ بالاتری از بیماریهای قلبی عروقی را در بین افرادی که شیرین کنندههای مصنوعی مصرف میکنند، مشاهده کردهاند.
کد خبر 6388229
محمد
0
بازدید
پربازدیدترین ها
- هیچ چیزی از مسائل اجرایی کشور را به مذاکرات گره نزدیم
- تأثیر مثبت و قطعیِ سوابق تحصیلی به زبان ساده چه تفاوتی دارد؟
- تعداد رادیوداروهای کشور از مرز ۷۰ عبور کرده است
- چرخه سوخت هسته ای خط قرمز ایران است
- عدم پیشبینی نظر مشورتی شورای نگهبان در روند بررسی پالرمو و CFT
- جزئیات دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا از زبان عراقچی
- کشمکش دو جریان آمریکا بر سر مذاکرات ایران
- لحظه خروج هیات مذاکره ایرانی از محل مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا در رم
- تاثیر مثبت و قطعی سوابق تحصیلی در کنکور به زبان ساده
- رانش زمین در روستای «گُلی» خراسان شمالی
اخبار مرتبط
- افزایش دو برابری خطر سکته مغزی در میان جوانان سیگاری
- ناگفتههایی از یک قاتل محبوب!
- همه چیز درباره کم خونی و وضعیت شیوع بیماری
- از افزایش خطر حمله قلبی ناشی از کووید تا رژیم غذایی یویو و آسیب به کلیه ها
- کرونا چگونه خطر حمله قلبی را افزایش میدهد
- از حفظ سلامت کبد با آزمایش خون تا پیشگیری از سکته مغزی با استفاده از نخ دندان
0 نظر
یک نظر ثبت کنید
آدرس ایمیل شما نشان داده نمیشود