پرسش رایج روزه داران؛ افطاری و شام با هم خورده شود؟

- تگها:
- #افطاری ساده
- #طب سنتی
- #روزه داری
وی با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی متنوع در مدتزمان کوتاه میان افطار و سحر میتواند مشکلات گوارشی ایجاد کند، اظهار کرد: یکی از نکات مهم در تغذیه رمضان، رعایت فاصله مناسب میان مصرف مواد غذایی مختلف است. برای مثال، میوه بهتر است قبل از غذا یا حداقل دو ساعت بعد از یک وعده غذایی سنگین مصرف شود، زیرا خوردن آن بلافاصله پس از غذا، هضم را دچار اختلال میکند. همچنین مصرف آجیل و خوراکیهای سختهضم مانند شیرینیها، بلافاصله پس از افطار و شام، میتواند باعث مشکلات گوارشی و سنگینی معده شود.
این متخصص طب سنتی به مشکلات پوستی ناشی از تغذیه نامناسب در جوانان و نوجوانان اشاره کرد و افزود: در افرادی که دارای مزاج گرم هستند، مصرف همزمان مواد غذایی با طبع گرم مانند خرما، آجیل، شکلات و شیرینیهای نوروزی در فاصله کوتاهی پس از هم، میتواند منجر به تشدید جوش، آکنه و حتی خارش پوستی شود. برای کاهش این عوارض، توصیه میشود مصرف شربتهای سنتی مانند سکنجبین افزایش یابد، زیرا این نوشیدنیها به تعدیل حرارت بدن کمک میکنند.
هاشمی با تأکید بر لزوم مصرف کافی مایعات، نسبت به نوشیدن بیش از حد چای، خصوصاً در وعده سحر، هشدار داد: چای خاصیت مدر دارد و باعث دفع سریع آب از بدن میشود. این موضوع میتواند در ساعات اولیه روزهداری موجب تشنگی شدید و خشکی بدن شود. بنابراین، بهتر است میزان مصرف چای کنترلشده باشد و در مقابل، از نوشیدنیهای طبیعی و متعادلکننده مانند شربت سکنجبین یا عرقیات گیاهی استفاده شود.
یکی از پرسشهای رایج روزهداران
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در پاسخ به این پرسش که آیا افطار و شام را با فاصله بخوریم یا همزمان، گفت: این موضوع بستگی به قدرت هضم فرد دارد. برخی افراد معده حساسی دارند و پس از یک روز روزهداری، توانایی هضم یک وعده غذایی سنگین مانند پلوخورش را ندارند. این افراد بهتر است ابتدا با یک افطار سبک شامل سوپ یا آشهای رقیق روزه خود را باز کنند و سپس با فاصله، شام را میل کنند. اما افرادی که پس از افطار دیگر تمایلی به غذا ندارند، میتوانند افطار و شام را همزمان مصرف کنند.
این متخصص طب سنتی درباره ترکیب نامناسب مواد غذایی نیز توضیح داد: یکی از شایعترین عادات غذایی غلط، مصرف مخلفاتی مانند ماست، سالاد و ترشیجات همراه غذا است. این مواد میتوانند هضم را دچار مشکل کنند و موجب نفخ و سنگینی شوند. در میان این مخلفات، تنها زیتون است که مصرف آن همراه غذا بدون مشکل است.
وی در پایان توصیه کرد: مصرف غذاهای پرچرب و سرخکرده در فاصله افطار تا سحر باید کاهش یابد، زیرا این غذاها علاوه بر دشواری هضم، باعث تشدید تشنگی در طول روز نیز میشوند. همچنین، خوراکیهایی مانند زولبیا و بامیه که در ماه رمضان رایج هستند، به دلیل قند و روغن بالا، تعادل تغذیهای بدن را به هم میزنند و بهتر است در مصرف آنها اعتدال رعایت شود. با رعایت این نکات میتوانیم این ایام را به سلامتی پشت سر بگذاریم و فرصت دوبارهای برای استراحت و پاکشسازی به بدن بدهیم.
کد خبر 6398716
حبیب احسنی پور
رضا
2
بازدید
پربازدیدترین ها
- ۲۸۰۰ دستگاه ماینر غیرمجاز کشف شده در استان البرز چگونه امحا شد؟
- کاهش مصرف گاز مساوی با تولید برق بیشتر
- تلاش مردان تلاشگر برای رساندن برق به منازل در کشور
- تصویر تکاندهنده از جادههای شمالی؛ تلاش بیوقفه برای وصل برق در کولاک
- ایران باید در جنگهای ترکیبی هوشمند و حساب شده عمل کند
- مذاکره میکنیم؛ اما نه به هر قیمتی
- تصاویری از سرنگونی پهپاد ام کیو ۹ آمریکا در استان جوف یمن
- نشست خبری سفیر سودان
- چهارشنبه بهاری زیارت؛ تجلی دلدادگی در حریم قدس رضوی
- کشورها با وضع تعرفههای جدید آمریکا به سراغ ایران خواهند رفت
اخبار مرتبط
- آخرین شب افطار خونه در میدان ولیعصر (عج)
- روستایی که هر روز سفره بزرگ افطاری خانوادگی در آن پهن می شود
- جلب توجه تماشاگران ازبکستانی هنگام توزیع افطاری در استادیوم آزادی
- حفظ سلامت بیماران مبتلا به فشارخون در ماه رمضان
- جشن خانوادگی روزه اولیها در شهرکرد
- رویداد مهمونی شهر
- سفره افطار در شب میلاد امام حسن مجتبی(ع)
- سفره افطار ۳۰۰ متری در اهواز
- سفره افطاری امام حسن مجتبی (ع) در قم
- ضیافت افطاری ۱۰ هزار نفری در حرم مطهر امام رضا(ع)
0 نظر
یک نظر ثبت کنید
آدرس ایمیل شما نشان داده نمیشود