کشف اقیانوس باستانی در مریخ؛ شواهدی از زندگی در زمان‌های دور

کشف اقیانوس باستانی در مریخ؛ شواهدی از زندگی در زمان‌های دور
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، این یافته‌ها به جدیدترین شواهد از وجود اقیانوسی فرضی به نام Deuteronilus اشاره دارند که ۳.۵ تا ۴ میلیارد سال قبل در زمانیکه مریخ اتمسفر متراکم‌تر و آب وهوای گرم‌تری داشت، وجود داشته است.
به گفته محققان یک اقیانوس آب مایع روی سطح مریخ وجود داشته که مشابه دریاهای روی زمین، احتمالاً حاوی ارگانیسم‌های زنده بوده است.
کاوشگر چینی که از می ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ میلادی فعال بود، مسافت ۱.۹ کیلومتر در منطقه‌ای را طی کرد که ویژگی‌های سطحی آن حاکی از یک خط ساحلی باستانی بودند. رادارهای نفوذ به سطح این کاوشگر، امواج رادیویی با فرکانس بالا را به سطح ارسال و ویژگی‌های زیرسطحی را منعکس کردند این رادارها تا عمق ۸۰ متری زیر سطح را بررسی کردند.
تصاویر راداری لایه‌های ضخیم زیر سطحی از موادی همراه با ویژگی‌های مشابه شن در عمق ۱۰ تا ۳۵ متری یافت که همه در یک جهت و یک زاویه مشابه ساحل‌های موجود در زمین و در زیر آب که دریا و خشکی بهم می رسند، بودند.
محققان ساختارهای مذکور را که در ۱.۲ کیلومتری در امتداد مسیر ربات کاوشگر قرار داشت، نقشه‌برداری کردند.
های لیو محقق سیاره شناس دانشگاه گوانگژو و یکی از محققان تیم تیان ون ۱ که کاوشگر نیز بخشی از آن بود، می‌گوید: سطح مریخ طی ۳.۵ میلیارد سال گذشته به شدت تغییر کرده اما ما با استفاده از رادار نفوذ در سطح متوجه شواهدی از رسوب‌های ساحلی شدیم که از روی سطح قابل شناسایی نبودند.

کد خبر 6391346


شیوا سعیدی
محمد 1 بازدید
محمد

محمد

محمد حسینی، مدیر ارشد با تجربه چندین ساله در زمینه مدیریت و توسعه تیم‌های فنی.

0 نظر

یک نظر ثبت کنید

آدرس ایمیل شما نشان داده نمی‌شود