یک عمر خاطره تهرانیها از سیاسیترین مناجات خوان تهران

از مناجاتخوان سحرهای ماه مبارک رمضان که جوانهای قدیم را پای منبرش مو سپید کرده و خاطره چند نسل از بچههای مذهبی تهران را همراه با نوای «الهی العفو» و گریههای سحرگاهان همراه کرده، استاد مداحی بسیاری از مداحان به نام شهر تهران است. کسی که خودش نیز پای درس اساتید مشهور مناجات خوانی نشسته و از آنجا که در خانواده اهل دعا و روضه خوان بزرگ شده، خیلیها او را به عنوان مشهورترین مناجات خوان حال حاضر شهر تهران میشناسند. حاج منصور ارضی و مسجد ارک تهران، نامشان سالهاست به یکدیگر پیوند خورده و یادآور مناجاتهای سحرگاه ماه مبارک رمضان و شبهای قدر پرجاذبهاش هست. بسیاری او را سیاسیترین روضهخوان شهر میدانند که منبرهایش فقط جایی برای گریه کردن نیست.
منصور ارضی علاوه بر سابقه روضه و مناجات خوانی چند دههای در تهران، یک رزومه خانوادگی پر و پیمان هم دارد. عموی او حاج حسن ارضی خود از اساتید بزرگ مناجات خوانی بود و از همین رو، بسیاری از مردان خانواده ارضی راه عموی خود را پیش گرفتند که معروفترین آنان شخص حاج منصور است.
او که یکی از برجستهترین و معروفترین مداحان معاصر ایران است، در تاریخ ۱ اردیبهشت ۱۳۳۲ در محله نازیآباد تهران به دنیا آمد. نام اصلی او محمد ارضی است، اما به دلایلی که به دوران کودکی بازمیگردد، مادربزرگش نام منصور را برایش برگزید و خود او نیز به این نام علاقهمند شد. حاج منصور از همان سنین پنج سالگی تحت تأثیر عمویش، حسن ارضی، مداحی را آغاز کرد و در مجالس مختلفی که در جنوب تهران برگزار میشدند، حضور فعال داشت. از جمله این مجالس میتوان به مراسم دعای کمیل در امامزاده قاسم، مراسمات مسجد جمکران و حرم شاه عبدالعظیم (ع) اشاره کرد. او از فیض اساتیدی بهرهمند شده است و از این بین میتوان به سید علی میرهادی، حاج شیخ محمود نجفی و آیتالله شاهآبادی اشاره کرد. این افراد نقش مهمی در شکلگیری شخصیت مذهبی و فکری او ایفا کردهاند.
برنامههای شورانگیز زمان جنگ
او در دهههای پس از انقلاب اسلامی به یکی از پیشگامان و مؤثرترین شخصیتها در زمینه مداحی و نوحهخوانی تبدیل شد. وی نقش مهمی در حفظ و گسترش محافل مذهبی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایفا کرد. در این دوران، او با برپایی مراسمات هدفمند در زمینه ارزشهای اسلامی و انقلاب، شور و انگیزه در میان مردم ایجاد میکرد.
همزمان با آغاز جنگ تحمیلی ایران و عراق، حاج منصور ارضی در جبهههای مختلفی از جمله خرمشهر، دزفول، اهواز، دوکوهه، جبهههای غرب سنندج، مریوان، سقز، ارومیه، مهاباد، مهران و بوکان حضور داشت. یکی از معروفترین مراسمات او در این دوران، برگزاری دعای کمیل در منطقه دوکوهه بود که به عنوان یکی از مشهورترین مداحیهایش در زمینه دفاع مقدس شناخته میشود. شعر «دوکوهه السلام ای خانه عشق» نمونهای از آثار او در این دوران است.
از جمله فعالیتهای ثابت حاج منصور ارضی میتوان به برگزاری مراسم دعای کمیل در حرم شاه عبدالعظیم (ع)، زیارت عاشورا در «حسینیه صنف لباسفروشان تهران» در روزهای سهشنبه، و اجرای مراسم هفتگی در «حسینیه بیت الزهرا» و «حسینیه چمنی» اشاره کرد. همچنین، وی هر ساله در اواخر تابستان در حرم امام رضا (ع) مراسمی چندروزه برگزار میکند و به مرثیهخوانی میپردازد.
کد خبر 6408415
سیده فاطمه سادات کیایی
محمد
2
بازدید
پربازدیدترین ها
- جهانگیر: دشمن به عملیات روانی بزرگی علیه کشورمان دست زده است
- زنده ماندن پیرزن ۸۰ ساله روسی پس از سقوط از طبقه ششم
- طلب ۴ میلیاردیِ یک خشکشویی از باشگاه استقلال
- دومین جشنواره ملی عودنوازی
- دفاع جانانه از قدرت دفاعی ایران در قلب رسانه دشمن!
- قائم مقام معاون سیما: وحید جلیلی جزو حامیان پایتخت است
- واکنش قائم مقام معاون سیما به مبالغ نجومی برای دعوت مهمانان در نوروز
- فروشگاههای بزرگ لوازم خانگی در حال حذف رقبای خود
- پنجمین جشنواره موسیقی موغام در تبریز
- آقای وزیر خارجه روایت اول را دریابید
اخبار مرتبط
- جیببرها برگشتند!
- چرا رفتار آمریکا تغییر کرده است؟
- نشست خبری اولین همایش بینالمللی الگوی حکمرانی شهید رئیسی
- حدادیان: صهیونیست ها بیدینهای ستمگرند
- پایان خوش یک آقازاده
- میزبان احتمالی دور دوم مذاکرات ایران-آمریکا کدام کشور است؟
- کیفیت آب تهران استاندارد است؟
- جزئیات مذاکرات ایران-آمریکا در عمارت «بیت الحیل»؛ اروپا میزبان دور دوم
- جان شوریده و شعر پرشور شاعر معترض انقلاب
- شهید صیاد شیرازی: مذاکره خوب است اما تعیینکننده نیست
0 نظر
یک نظر ثبت کنید
آدرس ایمیل شما نشان داده نمیشود