نسخه اولیه سکوی ملی هوش مصنوعی رونمایی شد

ایجاد سکوی ملی به عنوان اصلیترین زیرساخت توسعه هوش مصنوعی از بنیادیترین و ضروریترین اقداماتی است که در جهت پیشرفت این فناوری در کشور با حمایت معاونت علمی و به کمک اساتید برجسته دانشگاهی و جمعی از متخصصان از مهر ۱۴۰۳ کلید خورده است.
پروژه بومیسازی سکوی ملی هوشمصنوعی به عنوان زیرساخت اولیه و مورد نیاز برای تحلیل دادهها در جهت توسعه هوش مصنوعی با کاربردهای مختلف، بر اساس ضرورتها و برنامههای راهبردی کشور با جدیت از سوی معاون علمی و فناوری رئیسجمهور پیگیری شد تا نسخهای کاملاً بومی با استفاده از توانمندی اساتید کشور فراهم شود.
تشریح اجزا و جزییات فنی سکوی ملی هوش مصنوعی
اجزای اصلی این پلتفرم عبارت است از نخست، زیرساخت پردازشی مبتنی بر GPU Farm که مجموعهای از واحدهای پردازشی گرافیکی قدرتمند که با بهرهگیری از معماری توزیعشده است و امکان انجام پردازشهای حجیم را با بهینهسازی مصرف منابع فراهم میکند. نوع سختافزار و روشهای بهینهسازی در این ساختار به گونهای است که امکان مقیاسپذیری و مدیریت بار کاری را تسهیل میکند.
جزء دوم این پلتفرم، مدلهای زبانی بزرگ (LLMs) و مدلهای چندوجهی (Multi-Modal) است که این مدلها قادرند دادههای مختلف از جمله متن، تصویر و صوت را پردازش کرده و تحلیل دقیقی از تعاملات انسان و ماشین ارائه دهند. استفاده از این مدلها بهینهسازی فرایندهای تصمیمگیری و بهبود پاسخگویی را به دنبال دارد.
جزء سوم، عاملهای هوشمند (Agents) هستند که این عاملها نیز در قالب سیستمهای خودمختار و یادگیرنده به کاربران امکان تعامل پویا با دادهها و فرآیندهای کسبوکار را میدهند. این ویژگی موجب انعطافپذیری و سفارشیسازی راهکارهای هوش مصنوعی بر اساسنیازهای خاص سازمانها میشود.
جز چهارم از این پلتفرم لایههای کاربردی و کسبوکار است که این لایهها بر ارائه راهکارهای عملیاتی و مدلسازی فرآیندهای مختلف در صنایع متنوع متمرکز هستند که میتواند در حوزههای خدمات، صنعت و سلامت ارزشآفرینی کند.
از هفته اول یا دوم تیرماه ۱۴۰۴ نسخه آزمایشی محدودی در اختیار برخی دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان قرار خواهد گرفت. همچنین از اواخر شهریور ۱۴۰۴ نسخه آزمایشی عمومی این سکو ارائه خواهد شد و اسفند ۱۴۰۴ نسخه پایدار نیز ارائه میشود.
ارائه پیشنهادهای هوشمند درمانی توسط دموی هوش مصنوعی
مجتبی علیزاده دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور پیش از این گفتگو با مهر گفته بود که در نسخه اولیه، تمرکز اصلی بر روی کاربردهای پزشکی و تشخیص بیماریها است. این دمو با استفاده از دادههای ساختاریافته و مبتنی بر استانداردهای علمی معتبر، قادر به ارائه راهکارهای تحلیلی و پیشنهادهای هوشمند درمانی است. لازم به ذکر است که مراحل ارزیابی دقیق و اخذ مجوزهای رسمی برای این کاربردها در دستور کار قرار دارد.
علیزاده در ادامه تأکید کرد: روند توسعه این پلتفرم شامل گسترش به حوزههایی نظیر خدمات مالی، مدیریت زنجیره تأمین و حملونقل هوشمند خواهد بود. این امر در قالب یک برنامه توسعه تدریجی و بر اساس شاخصهای عملکردی تعریفشده، عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: در فازهای آتی، تلاش خواهد شد تا ضمن برطرف کردن چالشهای احتمالی، با استفاده از روشهای یادگیری مداوم (Continual Learning) و بهینهسازی زیرساختهای پردازشی، پلتفرم نهایی آماده بهرهبرداری گسترده در سطح ملی شود.
اولین تصاویر از سکوی ملی هوش مصنوعی ایران سکوی متنباز ملی هوش مصنوعی با همکاری ۱۶ هیات علمی و بیش از ۷۰ پژوهشگر در حال توسعه است
کد خبر 6408157
مهتاب چابوک
مریم
2
بازدید
پربازدیدترین ها
- تعیین سقف مهریه تا ۱۴ سکه؛ نجات اقتصاد خانواده یا نقض حقوق زنان؟
- اصلاحات قانونی در حوزه ترافیک کلید خورد؟
- روند افزایش دما از امروز در اغلب نقاط کشور
- جزئیات دور دوم گفتوگوهای غیرمستقیم در رم
- بازدید خبرنگاران گروه رسانهای مهر از خبرگزاری رسمی قطر
- ثبت ۴۷۱ هزار و ۴۴۰ فقره سند ازدواج در سال ۱۴۰۳
- کاهش چشمگیر هزینههای خارجی آمریکا؛ صرفهجویی یا گام در مسیر انزوا؟
- از زمین خاکی تا ویترینهای لاکچری!
- از مطالبه رهبری برای پخش «روایت فتح» تا دوربینی که شهادت آوینی را گرفت
- «ترامپ خوب، نتانیاهوی بد»؛ بازی پلیس خوب و بد در مذاکرات هستهای
اخبار مرتبط
- راهکار مهم برای استفاده از هوش مصنوعی
- مجهزشدن پهپادهای نیروی زمینی ارتش به هوش مصنوعی
- استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل داده در حملونقل و ترانزیت
- سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیاردی فدراسیون کشتی در حوزه هوش مصنوعی
- قالیباف: هوش مصنوعی نباید چندصاحب داشته باشد
- رونمایی از اولین سکوی ملی هوش مصنوعی
- راهاندازی «چت جی پی تی مبتنی بر پایاننامه» در سال آینده
- چرا تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر برای ایران حیاتی است؟
- رقابت با غولهای خارجی؛ ارتقای نرم افزاری ابزار اندازه گیری در صنعت
- شبیهساز ایرانی جراحی چشم؛ فناوری پیشرفته با یکسوم قیمت نمونه خارجی
0 نظر
یک نظر ثبت کنید
آدرس ایمیل شما نشان داده نمیشود